Brumi i PicesFeatured

Category: 

Pizza eshte nje produkt tipik i kuzhines napoletane. Mund te etiketohet edhe si simboli i italise ne bote. Pica eshte nje pjate antike e lindur si nje fokace e pasuruar me ingrediente te ndryshem dhe qe ka evoluar me kalimin e kohes.

Brumi i pices eshte nje pergatitje e varfer, me baze miellin, ujin, majane, kripen dhe vajin, mbi te cilin mund te realizohen variante nga me te ndryshmet.

 

Super easy
Cheap
Preparation time
Waiting time 2h 30m

Ingredients

For 4 Person(s)

Brumi i pices

 • 1 Kg Miell
 • 600 Gr Uje
 • 7 Gr Maja
 • 60 Gr Vaj Ulliri
 • 20 Gr Kripe

Brumi i Pices Directions

 1. Per te pergatitur brumin per picen fillojme duke hedhur miellin ne nje tas. Shtojme maja dhe 100 gr uje dhe ndezim mikserin me shpejtesi mesatare.
  Shtojme ujin pak e nga pak, duke pritur qe uji qe kemi shtuar ne fillim te jete thither nga brumi.
  Keshtu vazhdojme deri sa te kemi perftuar nje mase homogjene.
   
  Ne kete moment shtojme vajin avash avash, sikur bem me ujin. Kur vaji eshte thither nga brumi, e heqim nga mikseri dhe e punojme me dore duke e bere si top. E vendosim ne nje tas, e lagim dhe e lem te vij per 1.5 ore, nese kemi me shume kohe e lem edhe te triplikohet ne mase duke e lene per 2.5 ore 3 ore. Duke kujtuar qe duhet te mbulojme tasin me leter celefoni.
   
  Me pas e ndajme ne 4 pjese te barabarta dhe me duar formojme top ate vegjel. I mbulojme me nje pecete dhe i lem per 30 minuta.
   
  Pasi kane kaluar 30 minuta, i hapim ne masen e tepsise qe do te perdorim.

Be the first to post a review

You must be logged in to review

Top